Salata Caesar




Ingrediente:
Salata:
1 salata verde
4 linguri parmezan ras
Dressing Caesar:
1 catel mare usturoi
2 fileuri ansoa (sau sos Worcestershire)
1 varf lingurita sare
1 galbenus
1 lingurita mustar
2 linguri suc de lamaie
ulei
Crutoane:
4 felii paine veche de 1-2 zile
2-3 linguri ulei
piper
Portii: 4
Preparare:
  1. Dressingul: frecati bine catelul de usturoi cu sare si ansoa taiata marunt pana se face o pasta omogena.
  2. Adaugati galbenusul (crud sau fiert, cum obisnuiti sa folositi la maioneza) si mustarul. Adaugati incet ulei, amestecand neincetat pana obtineti o maioneza care sta pe lingura.
  3. Adaugati sucul de lamaie, amestecati si apoi verificati daca mai e nevoie de sare sau lamaie.
  4. Pregatiti crutoanele: painea o taiati cubulete si o puneti intr-o tigaie cu 2-3 linguri ulei incins. Condimentati cu piper. Amestecati repede, painea va absorbi uleiul si apoi mai lasati 1-2 minute pe foc sa se faca crocante crutoanele.
  5. Asamblam salata doar inainte de a o consuma: spalati frunzele de salata si le taiati fasii. Impartiti-le in 4 boluri de salata. Adaugati cate o lingura buna de dressing peste salata. Presarati apoi crutoanele si la sfarsit presarati parmezanul. Seviti imediat, altfel salata se inmoaie.

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu